Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Dongen

Plaats: Dongen
Provincie: Noord-Brabant

Wat is onze doelstelling?
Fotoclub Dongen is opgericht op 11 september 1974 en heeft momenteel 60 leden. De club biedt leden een platform om hun kijk op fotografie te ontwikkelen en de kwaliteit van hun foto's te toetsen en te verbeteren. Dat gebeurt vooral door het bespreken van elkaars werk.

Wat doen we?
De clubleden komen wekelijks, op woensdagavond, bij elkaar voor diverse activiteiten. Voor de invulling van die avonden wordt jaarlijks een programma opgesteld. Centraal staan de avonden waarop eigen werk wordt besproken. Daarnaast worden bij voorbeeld gastsprekers uitgenodigd en workshops verzorgd over digitale fotografie. Soms zijn er ‘werkavonden' met een bepaald thema. Samen met andere fotoclubs uit de regio is een speciale zwart-witgroep gevormd. Andere leden werken samen aan portretfotografie of natuurfotografie. Ook het sociale aspect is belangrijk: veel waarde wordt gehecht aan een goede sfeer in de club.

Wat doen we niet?
De club is er niet om te ‘leren fotograferen'. Hoewel er een enkele keer wel een avond wordt verzorgd over de technische basisbeginselen van de camera en het fotograferen, gaan we ervan uit dat leden die vaardigheid hebben of zelf ontwikkelen. De club beschikt over een bibliotheek waar veel informatie uit te halen is. Ook op diverse websites zijn nuttige tips te vinden. Uiteraard zijn de meer ervaren leden graag bereid om hun kennis met andere clubleden te delen. Maar het is geen vast onderdeel van het clubprogramma.

Activiteiten buiten de club.
Fotoclub Dongen staat goed bekend, zeker in de regio. We doen er veel aan om onze reputatie hoog te houden. Leden worden gestimuleerd om deel te nemen aan wedstrijden, regionaal, landelijk en zelfs internationaal. We ontvangen regelmatig leden van andere clubs en bezoeken zelf ook clubs om daar werk van leden te laten zien. De club organiseert jaarlijks, in het najaar, een expositie met werk van de leden waar altijd veel belangstelling voor is.

Over Fotoclubs.org

    Fotograaf Jeroen Kemp biedt op Fotoclubs.org een overzicht van fotoclubs in Nederland in België.
    Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!