Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Genemuiden

Plaats: Genemuiden
Provincie: Overijssel

Oprichting
Fotoclub Genemuiden is in 1975 opgericht door een twintigtal Genemuider amateurfotografen met het doel in clubverband de amateurfotografie te bevorderen en het niveau te verbeteren door het uitwisselen van ervaring en kennis.

Activiteiten
Het organiseren van werkavonden, lezingen, cursussen, exposities, wedstrijden en het aanknopen en onderhouden van betrekkingen met andere verenigingen zijn activiteiten die de fotoclub onderneemt. Alle activiteiten zijn te vinden in de agenda.

Clubavonden
Elke drie weken wordt op maandag de reguliere clubavond gehouden. De agenda wordt in december vastgesteld voor het nieuwe jaar.

Exposities
Elk jaar wordt in februari een expositie gehouden in de bibliotheek van Genemuiden. Deze expositie geeft een beeld waar de fotoclub zich in het voorgaande jaar mee heeft bezig gehouden. In 2008 is een permanente expositie te zien in het gebouw van Fytac aan de Julianastraat in Genemuiden. Deze expositie wordt dit jaar vijf keer verwisseld en de eerste serie is te bekijken tot eind maart. Vanaf september 2008 wordt een permanente expositie ingericht in het Tapijtmuseum in Genemuiden.

Groepen
Binnen de fotoclub is een groep die zich bezighoudt met portretfotografie. Deze groep komt een keer per drie weken bij elkaar om modellen te fotograferen in de studio of op locatie. De groep digitaal houdt zich bezig met alles wat er op het gebied van digitale fotografie te doen is zoals het werken met digitale camera's, het bewerken van de gemaakte beelden, het publiceren ervan op het www en afdrukken op foto papier. De groep digitaal komt eenmaal per drie weken bij elkaar in het clubgebouw en eens per drie weken in De Overtoom volgens de agenda.

Over Fotoclubs.org

    Op Fotoclubs.org vind je een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!