Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Heerenveen

Plaats: Heerenveen
Provincie: Friesland

Fotoclub Heerenveen is een actieve club en is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateurfotografen-verenigingen (BNAFV, kortweg 'de Fotobond').

De fotoclub is ongeveer 29 jaar geleden opgericht door een aantal enthousiastelingen die de fotografie een warm hart toe droegen. Sindsdien heeft Fotoclub Heerenveen een gestage groei doorgemaakt, uiteraard met de nodige hoogte en dieptepunten, tot wat zij thans is, een actieve fotoclub, met 32 leden een van de grootste in Friesland. Hoewel fotografie een vrij technische hobby is, wordt het resultaat in de allereerste plaats bepaald door de creativiteit en de visie van de maker.

Vooral door de ontwikkelingen op het digitale terrein krijgt die hobby steeds bredere toepassingen. Overtuigde Doka-werkers zullen hun heil in het 'natte' proces blijven zoeken, maar daarnaast zal er een groeiend aantal fotografen komen dat zijn beeld via de computer zal componeren. Het opent de deuren voor een heel andere en uitdagende vorm van beeldbewerking, waarbij de fotografie uiteraard altijd centraal moet staan.

Op clubavonden kunnen de leden een aantal foto's en/of dia's meenemen die door de aanwezige leden worden besproken. Meestal is het onderwerp vrij, een enkele maal zullen we, om de leden tot nog meer creativiteit aan te sporen, volgens een thema werken. Meestal ontaarden deze besprekingen in aardige discussies waar dan vervolgens weer veel uit te leren valt.

Ook worden er gedurende het seizoen één of enkele andere fotoclubs uitgenodigd om hun werk te presenteren. De club heeft regelmatig exposities in de gemeente Heerenveen waaraan alle leden altijd enthousiast aan deelnemen. Leden van de fotoclub Heerenveen nemen op individuele basis regelmatig deel aan nationale en internationale wedstrijden en salons.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!