Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Oldenzaal

Plaats: Oldenzaal
Provincie: Overijssel

De fotoclub Oldenzaal is een nog vrij jonge club. Ze is opgericht op 7 november 1992. Er konden direct al twintig leden worden ingeschreven. De club groeide snel tot een van de grotere fotoclubs in Twente. Er zijn nu omtrent zestig leden.

We zijn aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV) en maken deel uit van de afdeling Twente van deze bond. De leden van de fotoclub Oldenzaal zijn hierdoor automatisch lid van deze organisaties. Hierdoor kunnen we deelnemen aan fotowedstrijden en andere activiteiten in regionaal, landelijk en internationaal verband.

De club is zeer actief. We bieden een uitgebreid programma, waarbij zowel beginnende als gevorderde fotografen aan hun trekken komen. Ongeveer tien keer per jaar worden er clubavonden gehouden, op maandagavond in ons clubgebouw 't Noabershoes. Tijdens deze avonden staat er steeds een fotografisch thema op het programma. Er worden workshops gehouden, waarbij speciale technieken worden behandeld. Daarnaast kennen we de fotosoos (ook op maandag), waar alle leden hun foto's kunnen laten zien. We fotograferen in clubverband tijdens studioavonden (de club beschikt over meerdere belichtingssets) en tijdens "fotosafari's" (gezellige uitstapjes naar fotogenieke plekken). Verder zijn er bijzondere activiteiten, zoals de jaarlijkse clubspeurtocht.

De onderlinge clubcompetitie is een belangrijk onderdeel van de fotoactiviteiten. Alle leden kunnen er aan meedoen. Per jaar worden er drie thema's vastgesteld (waarvan één vrij onderwerp) en een externe jury beoordeeld de inzendingen. De winnaar van de clubcompetitie mag zich fotograaf van het jaar noemen.

Eén keer per jaar kunnen alle leden deelnemen aan de jaarlijkse expositie in de Oldenzaalse bibliotheek. Verder wordt deelgenomen aan wedstrijden en exposities in regionaal en landelijk verband.

De fotoclub Oldenzaal is een van de vijf Nederlandse clubs die samen het Holland International Slide Circuit organiseren. Het circuit bestaat uit vijf salons en de deelname staat open voor iedereen, waar ook ter wereld. Het Slide Circuit wordt gehouden volgens de voorschriften van de bekende internationale foto-organisaties FIAP, PSA, ISF.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!