Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Oog en Optiek

Plaats: Lunteren
Provincie: Gelderland

Fotografeer je graag en wil je meer uit je foto's halen? De ruim 40 enthousiaste leden van Oog en Optiek zijn actief en inspirerend met fotografie bezig. Beginnend en zeer ervaren fotografen zijn allemaal bezig met het verbeteren van hun fotografie, of het nu kleurenfotografie is of zwart-wit, analoog of digitaal, portretfotografie of landschappen. Bij Oog en Optiek is er voor elk wat wils. De sfeer binnen de club is persoonlijk, ongedwongen, opbouwend en gezellig. Uitwisseling van kennis staat voorop.

Clubavonden
Elke twee weken is er een clubbijeenkomst op woensdagavond. De ene keer komt een vakfotograaf werk van leden bespreken, een andere keer is er een thema-avond waarop leden foto's over een bepaald onderwerp ter bespreking meebrengen. Ook zijn er avonden waarop de digitale techniek en beeldbewerking aan de orde komt. Kortom: het jaarprogramma is zeer gevarieerd en leden worden uitgedaagd om meer en gerichter te gaan fotograferen.

Spelregels clubavonden
Om alle leden in de gelegenheid te stellen om feedback te krijgen op foto's én de clubavonden vlot te laten verlopen, zetten we nog even de spelregels op een rij.
- Maximaal vijf foto's per lid ter bespreking (Zelf selecteren en kiezen hoort bij fotograferen)
- Niet eerder op een clubavond getoond werk presenteren (ook als er een externe bespreker is)
- Mentoraatfoto's worden niet tussentijds op clubavonden gepresenteerd
- Presentatie foto's in passe-partouts (bij voorkeur 40 x 50)
- Op een avond met onderwerp krijgen foto's binnen dit onderwerp voorrang. Alleen als er tijd over is, komt aanvullend vrij werk aan bod (bestuur + bespreker beslissen)
We rekenen op ieders medewerking en verwachten boeiende, leerzame en inspirerende avonden!

Overige activiteiten
Naast de clubavonden zijn er mogelijkheden om je niveau te verhogen door middel van persoonlijke begeleiding in een mentoraat. Een seizoen lang werk je aan een opdracht, begeleid door een mentor vanuit de club of aangetrokken van buiten. Op deze manier verdiep je je in een onderwerp waardoor je in één seizoen een enorme stap vooruit kan maken.

Elk jaar organiseert Oog en Optiek twee foto-uitstapjes. Dit varieert van een dagje Delft of Duisburg, Rotterdam of Spakenburg. Behalve om te fotograferen zijn de clubtochten vooral bedoeld om met elkaar een gezellige dag door te brengen, met koffie en gebak in een knus café of een lekkere lunch. Op een clubavond worden de gemaakte foto's getoond. Het is altijd weer verrassend hoe verschillend leden naar dezelfde dingen kijken en deze in beeld brengen.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!