Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotoclub Waalwijk

Plaats: Waalwijk
Provincie: Noord-Brabant

Fotoclub Waalwijk heeft als doelstelling het bevorderen van vrijetijdsfotografie in de ruimste zin van het woord, voor elke amateurfotograaf als persoonlijk uitdrukkingsmiddel.

Fotoclub Waalwijk bestaat uit ongeveer 25 aktieve fotoamateurs, zowel vrouwen als mannen, van beginners tot vergevorderd. Elke twee weken komen wij op woensdagavond om half acht bij elkaar in ons clublokaal in buurthuis de Wierd. In ons clublokaal hebben we naast onze vergaderruimte de beschikking over een studio met flitsinstallatie en andere bijbehoren.

Het belangrijkste op de clubavonden is het bespreken van de eigen foto's. Wij proberen iets meer in onze foto's te leggen dan het alledaagse, iets extra's. Daarom is fotobespreking erg belangrijk. Je krijgt dan advies en opbouwende kritiek.

Nog maar een paar jaar geleden maakten de meeste van de leden zwartwit foto's. We hadden toen ook een clubdoka. De ervaring is binnen de club nog ruim aanwezig. Bij vrijwel alle leden heeft de pc en de digitale camera zijn intrede gedaan. Men print zelf zijn foto's of laat dit via een fotolab doen. Een enkeling werkt nog analoog en werkt zijn foto's in eigen doka uit. De leden geven elkaar graag op allerlei gebied advies. Enkele leden houden zich vooral met dia's bezig. Zij specialiseren zich in het samenstellen van diaporama's. Dit zijn diaseries met twee of meer projectoren in overvloeiprojectie, aangestuurd door een geluidsband of cd.

Regelmatig komt er bij fotoclub Waalwijk een gastfotograaf of gastclub met eigen fotowerk op bezoek. Vaak wordt dan door ons een tegenbezoek aan zo'n club gebracht, waarbij wij ons fotowerk weer aan hen laten zien. Op die manier kan er veel over fotografie worden gepraat en kennis worden uitgewisseld.

Als fotoclub streven we er naar twee maal in 't jaar een excursie te maken naar interessante fotogenieke plaatsen. Soms zijn dit steden, maar ook andere locaties kunnen bezocht worden. We bezochten diverse plaatsen in Nederland, maar ook locaties in Belgie en Duitsland werden met plezier en succes gefotografeerd. Er wordt jaarlijks ook gezamelijk op een buitenlocatie gefotografeerd. Dit kan avondfotografie zijn, maar ook met modellen in de natuur gaan fotograferen.

Binnen onze fotoclub functioneren 2 werkgroepen. De model- en portretgroep spitst zich toe tot 't fotograferen in de studio. De natuurgroep legt zich toe op fotografie in de natuur. Zij proberen 'n vijftal fototochten naast het clubprogramma te plannen.

Als fotoclub is fotoclub Waalwijk aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen, afgekort BNAFV. Daardoor is ieder lid aangesloten bij de fotobond en kunnen we profiteren van alle activiteiten die zij organiseren. Hieronder vallen studiedagen, themadagen en besprekingen van bondsfoto- en bondsdiawedstrijden, waar wij als club natuurlijk ook aan deel kunnen nemen.

Iedere serieuze amateurfotograaf kan bij onze fotoclub ten volle tot haar / zijn recht komen in een ontspannen, gezellige sfeer. De laatste jaren is er weer aanwas van jongeren en ook de vrouwen zijn na jarenlang zeer matig, weer goed vertegenwoordigd.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!