Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotografencollectief de IJsselgroep

Plaats: Zwolle
Provincie: Overijssel

Begin 1989 staken Bert Hanekamp en Juul de Vries de koppen bij elkaar om een fotografencollectief van fervente gelijkgestemden op te richten. Bij de start bestond de groep uit leden die toentertijd gemeen hadden dat zij allen in zwart-wit grotendeels vrouwelijke personen fotograferen. Tegenwoordig zijn de onderwerpen gevarieerder, zo doet Bert Hanekamp nu ook aan digitale beeldbewerking en table-topfotografie, Juul de Vries heeft het onderwerp parklandschap erbij genomen en Rudy Leukfeldt is een grote liefhebber van de mens in het (stads)-landschap.

Vanaf de oprichting in 1989 behoort de IJsselgroep bij de wedstrijden van de Nederlandse Fotobond tot de topgroep. In 1997 verwierf de IJsselgroep de Ilford Award voor de beste club van Nederland. Ook afzonderlijk sleepten de leden talrijke prijzen en bekroningen in de wacht. Zij hielden solo-exposities, lezingen en workshops. Zij hadden publicaties en deden jureringen en een aantal werd geselecteerd voor Foto Nationaal.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!