Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotogroep Breda

Plaats: Breda
Provincie: Noord-Brabant

Fotogroep Breda is opgericht op 6 maart 1952 en is aangesloten bij de Fotobond BNAFV. Fotogroep Breda bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste fotografen van alle niveaus in een aangename mix van mannen en vrouwen die allen fotografie als hobby beoefenen. We beleven veel genoegen aan het met elkaar kijken naar en het kritisch bespreken van elkaars foto's. We proberen onze emoties en denkbeelden over foto's onder woorden te brengen. Het meebeleven van het beeldverhaal van anderen is een enorme stimulans voor eigen creativiteit in de fotografie. Het accent ligt met name op het uiteindelijke beeld en niet op de manier waarop het tot stand is gekomen (techniek).
De leden komen eens in de 14 dagen op maandagavond vanaf 20.00 uur bij elkaar op de zolder van het Gemeenschapshuis Overakker, Overakkerstraat 204 te Breda. De agenda vind je op deze site.
De clubavonden worden gevuld met diverse activiteiten met als belangrijkste onderdeel de foto-bespreking (een keer per maand). Het door de leden meegebrachte fotowerk, zowel zwart-wit als kleur, digitaal als analoog, wordt op die avonden uitvoerig besproken en voorzien van opbouwende kritiek en advies.

Verdere activiteiten zijn:
* diverse exposities
* uitwisselingen met andere fotoclubs
* presentaties en lezingen van gastfotografen
* excursies
* fotograferen op thema of op locatie
* het maken van een fotojaarboek

Over Fotoclubs.org

    Fotograaf Jeroen Kemp biedt op Fotoclubs.org een overzicht van fotoclubs in Nederland in België.
    Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!