Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotogroep De Kiekkast

Plaats: Ulestraten
Provincie: Limburg

Fotogroep "De Kiekkast", opgericht in 1982, huist sinds jaren in Ulestraten (Li). Een club van opa's, vrijgezellen, kinderlozen, ouders van jonge kinderen en ouders van buitenshuis wonende kinderen. Een dwarsdoorsnede van de gemiddelde Nederlandse bevolking dus. De club heeft momenteel 12 leden variërend in geboortejaar van 1925 tot 1969. Twee meiden en 10 jongens, met als gezamenlijke interesse fotografie. Het is echter een echte Limburgse club, getuige de diversiteit van de woonplaatsen van de leden; Maastricht, Eijsden, Cadier en Keer, Lanaken (Be), Elsloo, Geulle en uiteraard ook Ulestraten.

Deze diversiteit in leeftijd en karakters zie je gelukkig ook terug in de fotografie. Een grote variatie in manier van kijken en interpretatie. Zo houden we ons bezig met architectuur-, model-, portret-, tabletop-, macro-, natuur-, straat-, en documentaire fotografie. De helft werkt digitaal terwijl de andere helft nog analoog fotografeert.

Iedere veertien dagen komen we bij elkaar om diverse interessante activiteiten te ontplooien;.

 • elkaars foto's te bespreken;
 • te kijken en luisteren naar een collega fotograaf;
 • uitwisselingen met andere fotoclubs
 • inspiratie op te doen;
 • te werken aan een gezamenlijk thema;
 • samen te fotograferen;
 • samen exposities te bezoeken.

Bovenstaande activiteiten vinden uiteraard plaats met onderling respect maar waarbij een gezond portie kritiek ook niet geschroomd wordt. Dit alles om samen met plezier onze hobby uit te beoefenen en de fotografische kwaliteit van elkaars werk te verhogen. Kortom een fotogroep die op een leuke en spontane manier met elkaar omgaat, waarbij humor, eerlijkheid en respect hoog in het vaandel staan.

Over Fotoclubs.org

  Sportfotograaf Jeroen Kemp
  geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!