Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotogroep Schelfhorst

Plaats: Almelo
Provincie: Overijssel

De fotogroep is opgericht midden zeventiger jaren nadat er een fotocursus werd georganiseerd in het wijkcentrum de Schelfhorst te Almelo. Enkele enthousiaste cursisten wilden verder. In die periode groeide de groep uit tot ongeveer 30 personen. Door verschillende oorzaken liep het ledental geleidelijk terug. Midden jaren 80 was dit teruggezakt tot 7 personen. Zij zijn tot eind jaren 90 zeer actief bezig gebleven. In 1997 werd ruime aandacht besteed aan het 20 jarig jubileum van de groep met een grote overzicht expositie in het "Theaterhotel Almelo". Om dit gebeuren extra onder de aandacht te brengen werd tevens een fotocursus georganiseerd. Die werd in verband met de grote belangstelling het jaar daarop nogmaals herhaald.
"De cursus werd inmiddels 8 x herhaald". Het enthousiasme van de cursisten voor de fotografie leidde o.a. tot een forse uitbreiding van het ledental van de fotogroep. Inmiddels is dit opgelopen tot 30. De clubavonden worden gehouden in de openbare basisschool "DeTandem", Havezathe 97 in de wijk Schelfhorst te Almelo.
In september 2007 vierde fotogroep Schelfhorst haar 30 jaar bestaan!

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!