Fotoclubs.org

Fotoclub: Fotokring De Liemers

Plaats: Zevenaar
Provincie: Gelderland

Fotokring De Liemers - gevestigd in Zevenaar - is opgericht op 8 februari 1962. De club is door de jaren heen heel actief geweest in de regio en binnen de Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (BNAFV, kort gezegd De Fotobond). De club telt ruim twintig leden die overwegend "hun eigen gang gaan". Dat is allerminst een negatieve kwalificatie. De Liemers telt een aantal individueel werkende fotografen met een duidelijk eigen gezicht. Dat maakt De Liemers zo boeiend: er is een grote veelzijdigheid te zien.

De club komt iedere twee weken bij elkaar in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat in Zevenaar. Tijdens de clubavonden (zie programma elders op deze site) wordt veel aandacht besteed aan het bespreken van het eigen fotowerk. Daarnaast worden gerenommeerde sprekers uitgenodigd, zowel vanuit de kring van amateurfotografen als professionals. Het programma wordt verder aangevuld met doe-activiteiten.

Fotokring De Liemers probeert een veelzijdig programma te bieden dat leden aanzet tot zelf fotograferen. Veel facetten van de fotografie komen in het jaarprogramma aan bod. Zo wordt ook altijd de nodige aandacht besteed aan digitale fotografie; de club telt enkele vaardige digitale fotografen die hun kennis overdragen op hun clubgenoten. Een ander aspect is het bevorderen van samenwerking tussen fotografen. Verder organiseert Fotokring De Liemers jaarlijks een fotograficabeurs.

Over Fotoclubs.org

    Sportfotograaf Jeroen Kemp
    geeft op Fotoclubs.org een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!