Fotoclubs.org

Fotoclub: NAFVA

Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland

De NAFVA is een vereniging van actieve (amateur)fotografen en telt zo'n 8 5 leden. Deze komen zowel uit Amsterdam zelf, als uit de omliggende gemeenten, zoals Almere, Purmerend, Leiden en't Gooi.

Doel is om elkaar te stimuleren in het bereiken van een hogere kwaliteit in je eigen fotografie en te communiceren over foto's. Je vindt er dan ook een podium en klank- bord, je kunt discussiëren en hoort gericht commentaar op je werk. En je maakt kennis met het veelzijdige werk van anderen. Als iets goed is, zeggen we dat graag en even- tuele kritiek is altijd opbouwend: je moet er mee verder kunnen. Je werk wordt in ieder geval met respect behandeld. Niemand drukt je in een bepaalde richting, maar je krijgt impulsen om je verder te ontwikkelen in thema's, die je zelf kiest.

Zolang je ergens een fotocursus volgt, krijg je meestal voldoende kritische begeleiding en stimulansen. Maar daarna? Vrienden en huisgenoten vinden je foto's al snel “mooi”, of hebben weinig boodschap aan je fotografie. Dat schiet niet op. Als je meer wilt doen met je foto's, kom je in een goede fotoclub al snel verder. Je vindt er de contacten om te communiceren over je werk en over de fotografie in al zijn facetten. Je treft er mensen, die met dezelfde fotografische problemen worstelen en anderen, die er oplossingen voor hebben. Zij kunnen je steunen en adviseren, je vindt geestverwanten en kunt in elk geval veel leren.

Over Fotoclubs.org

    Op Fotoclubs.org vind je een overzicht van alle fotoclubs in Nederland in België. Zo vind je altijd meer fotografie liefhebbers bij jou in de buurt!